Köhögés, allergia vagy reflux?

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Úr!

Kb. 1,5-2 hónapja köhögök. Próbáltam megfigyelni, hogy mikor, hogyan kezdődik, de sajnos nem találtam összefüggést. Voltam allergia teszten (étel, pollen) és pár dologra allergiás vagyok. Említettem a Doktornőnek, hogy köhögök is. Azt mondta, hogy az étel allergia miatt lehetséges. Elfogadtam.
Viszont a köhögésem jelenleg is fent áll, sőt mondhatom hogy rosszabbodik az állapot annak ellenére, hogy nem eszem azokat az ételeket, amire allergiás vagyok.
Eddig mindig csak akkor kezdtem el köhögni, amikor vízszintes pozícióba kerültem, és vagy hogy 30 percet köhögök van, hogy 3 óráig. Semmilyen teára, cukorkára, folyadékra nem reagál. Köhögés fent áll, viszont nem minden nap.
Ha túl sokáig köhögök, elkezd égni a torkom, és olyan sipoló hangot ad a tüdőm. Tegnap volt a legrosszabb éjszakám. Egyáltalán nem aludtam. Lefekszem elkezdek köhögni, eddig amint felültem csillapodott. Viszont az elmúlt pár napban már napközben is köhögök. Megkeseríti az életem.
Kutattam a neten, hogy mi lehet, de érdemleges választ nem kaptam. Asztma és reflux eredményeket találtam, de nem ég a hasam.
2012. 07. 19. | 09:36

Kedves Kérdező!

A fekvő helyzetben súlyosbodó panaszok valóban refluxra utalhatnak, és úgyis előfordul reflux, hogy nincs meg a klasszikus gyomorégés-savas felböfögés tünetcsoport, másrészt emellett többféle légzőszervi betegség és fül-orr-gégészeti betegség is okozhatja az ön panaszát. Belgyógyászati kivizsgálást javaslok.

Orvosszakértő 2012. 07. 20. | 11:48
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close