Kisgyermek köhögés arcüreggyulladás

Orvos válaszol rovat
Jó napot kívánok. Kisfiam négy és fél éves, óvodába jár. Amikor szeptemberben megkezdtük megint az ovit, másfél hét után lebetegedett- köhögés, orrfolyás, de láz nem volt. Újabban nekifogott megint köhögni. Nappal csak akkor köhög igazán, ha szalad vagy fizikailag terheli magát.

Éjszaka azonban elalvás után pár órával nekifog köhögni és szakasosan, de kb fél órán keresztül köhög. A köhögés nem hiszem, hogy nagyon megviselné, ugyanis nem ébred fel rá. Ha felébresztjük és itatunk vele vizet , akkor enyhül a köhögés. Ez már így megy pár napja, talán egy hete.

A dolog nem tűnt nagyon vészesnek, de már nem tetszik, hogy nem javul. Stodalt kapott eddig, de kb 2 napja adom rendszeresen neki. Étvágya jó, orra nem folyik, jó kedélyű. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben mikor jön el az a pillanat , amit nekem is fel kellene ismerni, hogy orvoshoz vigyem. Nem vagyok egy orvoshoz szaladgáló típus, csak indokolt esetben fordulok orvoshoz. Tavaly mikor kezdtük az ovit, akkor volt hörghurutja, de most mintha nem olyan lenne a köhögése mint akkor volt. A lényeg: mikor forduljunk orvoshoz? Segítségét előre is köszönöm!
2012. 10. 05. | 13:05

Úgy gondolom minden olyan esetben orvoshoz kell vinni a gyermeket, ha Ön bizonytalannak érzi magát, illetve az Ön által alkalmazott házipatikai módszerek nem vezetnek eredményre. De úgy gondolom, ezt minden szülő érzi belül magában, így ezt kívülről senki nem tudja megmondani, megírni. A leírtak alapján úgy gondolom, hogy kisfiánál feltehetőleg arcüreggyulladás állhat fent, de természetesen ezt is csak orvosi vizsgálattal lehet megerősíteni. A gyógyszerek hatása – és itt a Stodalra is gondolok – sokszor 1-2 nap után még nem járnak eredménnyel, 4-5 nap is szükséges lehet. Azt javaslom, hogy vigye el kisfiát háziorvosukhoz, az a biztos, ha megvizsgálja, meghallgatja a kicsi tüdejét.

Orvosszakértő 2012. 10. 08. | 07:32
close