Köhögés és a homeopátia

A köhögés homeopátiás készítményekkel is kezelhető. Számos ilyen készítmény áll rendelkezésünkre. Melyek a legfontosabbak ezek közül?

A köhögés kapcsán fontos eldöntenünk, hogy az milyen jellegű. A száraz köhögés csillapítására például kiváló készítmény a Bryonia, melyet a nyálkahártyák szerének is hívunk, éppen ezért például mellhártyagyulladásban kiválóan alkalmazható. Ilyenkor a legkisebb mozdulat is kiválthatja a köhögést, a köhögés pedig fájdalmas.

Görcsös köhögési roham esetén, ha a köhögés hányást provokál választható az Ipeca, míg ha a köhögés görcsös és hideg víz ivása enyhíti a tüneteket, akkor a Cuprum metallicum. Sípoló légzés, száraz köhögés esetén a Spongia nyújthat megnyugvást.

Az olyan köhögés esetén, amikor a köhögés lefekvéskor száraz, ellenben nappal hurutos, akkor a Pulsatillat válasszuk. Krónikus köhögésnél az Allium Sativum javasolható.

Abban az esetben, ha a köhögés jellegét nem tudjuk megállapítani a Stodal szirup segítségünkre lehet, mely mind száraz, mind az enyhén hurutos köhögést enyhítheti.


close