Éjszakai száraz köhögés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Cím!

Már kb. 2 hete, hogy nagyon száraz köhögésem van. Eleinte nappal is köhögési rohamok gyötörtek, később meg éjszakánként is, általában miután lefeküdtem és éjfél tájt kezdődtek a köhögési rohamok, úgy hogy aludni sem tudok egész éjszaka. Most ezen a héten hétfőtől betegállományba vagyok, mert olyan munkahelyen dolgozom, ahol oda kell figyelnem, és pénzzel dolgozom, kialvatlanul pedig nem szerencsés ilyen munkakört végezni, valamint az ügyfelekkel sem tudok köhögés közepette kommunikálni. A körzeti orvos két féle gyógyszert írt fel: Cefzil 500 mg- 2x1, és Sinecod 50 mg- 3x1-et kell szednem. Már hétfőtől szeded, de semmi javulás nincs. Eszem a mézet, Neocitrált, meg amit találok csak, hogy javuljon az állapotom. Ugyanúgy éjszakánként megvannak azok a köhögési rohamok, és úgy hajnali 4-5 óra körül tudok csak elaludni, és akkor tudnék aludni 9 óráig is. Most már dolgoznom kell menni, ezért valami konkrét megoldást szeretnék kapni ami megszünteti ezeket a problémákat.
Én már arra is gondoltam, hogy lehet a gyomorsavtól, habár mostanában nem nagyon éreztem, hogy lenne, de régebben volt nagyon sok gyomorsavam. Nem szedek rá semmit. Segítségét előre is köszönöm!
2011. 01. 28. | 10:03

Kedves Kérdező!
A tünetek hátterében nagyon sok minden állhat. Gyulladásra gondolva kezelte valószínűleg Önt a háziorvosa, de mivel a tünetek nem szűntek, érdemes visszamennie és elmondania a tapasztalatait, hogy ezek tükrében további vizsgálatokra tudja Önt küldeni orvosa. A gyomorsav túltengés esetén egyrészt emelt fejvégű fekvés, másrészt savcsökkentők (pl. protonpumpagátló gyógyszer) adása jön szóba, de ehhez érdemes tudni, valóban az okozza-e a gondot.

Orvosszakértő 2011. 01. 31. | 08:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close