Hetek óta köhögök

Orvos válaszol rovat
Hetek óta köhögök, hol erősebben, hol elviselhetőbben, de kb. 2 hete már nagyon kimerültem, mindenem fáj, nem tudok éjszaka sem pihenni, mert sípolósan veszem a levegőt és egyből köhögni kell, úgy érzem, hogy állandóan csiklandozza valami a torkomat.

A köhögés egy ideig száraz volt, jelenleg nagyon sok váladékkal jár, ami színtelen, olyan mint a nyál, csak habos és sűrűbb. Az elmúlt 1 hétben voltam a háziorvosnál, aki Novocetrint adott, mivel a parlagfűre allergiás vagyok és augusztusban is ezt szedtem, de akkor folyt az orrom meg viszketett a szemem, most meg ez nincs.

Voltam a tüdőgondozóban is, ott sem találtak semmit, a Doktor Úr Controloc-ot írt, meg javasolta a salvus vizet, és 1 hónap után vissza kell mennem, bár én mondtam neki, hogy nem érzem, hogy sok lenne a savam. Több mint 1 hete szedem már a gyógyszereket és semmi változás, a rekeszizmom már szétszakad a köhögéskor, az elmúlt 2 éjjel szinte nem is tudtam semmit aludni. Kérem, hogy adjon tanácsot, hogy mit tegyek, vagy hova forduljak mert ezt már nem bírom sokáig. 41 éves nő vagyok.
2011. 12. 10. | 17:14

A panaszok hátterében, tekintettel az allergiára, asthma is felmerülhet. A Salvus vizes inhalálás mellett szó jöhet a légúti nyálkahártya nyugtatására inhalációs gyulladáscsökkentő kipróbálása, mintegy terápiás tesztként (ezt a tüdőgondozóban meg is fogja tudni beszélni). (Sokszor előfordul, hogy savvisszafolyás okozza a panaszokat, még ha savas panaszok nincsenek, ezért is kapott savcsökkentőt). Makacs köhögést a típusos bakteriális fertőzés is okozhat. Mindenképpen a tüdőgondozóban beszélje meg a továbbiakat, mert a leletek pontos ismerete nélkül nehéz konkrét tanácsot adni. Ha a panaszok nem csökkennek, nem szükséges kivárni az egy hónapot sem véleményem szerint.

Orvosszakértő 2011. 12. 13. | 07:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close