Torokfájásom egy gyógyszertől se enyhült

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Cím!
Két hete tartó heves köhögésem van, amely eleinte torokfájással kezdődött és megfázás tüneteit éreztem, majd fokozatosan egyre erősebb köhögésbe váltott át. A köhögés változó: hol száraz, hol hurutos, fehér váladékkal. Az orrváladék lecsurgásából származó köpet kivételével. A megfázásos tünetek is megvannak még. Lázam viszont nem volt egyáltalán.
Eleinte Gargarisma chloroformii-t használtam, majd Rhinatiolt párhuzamosan és Lándzsás útifűvel is próbálkoztam. Valamint Fromilid uno szedését is elkezdtem 3 napja. A tünetek nem enyhülnek. Mivel tavaly is volt hasonló problémám, és akkor porallergiát állapítottak meg, amire vény nélkül kapható gyógyszereket javasoltak az orvosok, így most is elkezdtem 2 napja szedni a Telfast nevű készítményt. Mit tanácsolnak mit tegyek, ha nem enyhül a köhögésem?
Segítségüket köszönöm, ...
2010. 12. 26. | 20:41

Kedves Kérdező!
Felső légúti hurut után előfordul tartósabb köhögés. A javaslatom a szennyezett levegőjű helyek kerülése. Az elkezdett terápiát folytassa, és amennyiben 7-10 nap alatt nem javul, keressen fel allergológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2010. 12. 29. | 11:04
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close