Köhögés kezelése infravörös fénnyel

Orvos válaszol rovat
I. fázis
4 éves gyermekem napközben alig köhög, nem lázas, éjszaka lefekszik és úgy 00:30 körül köhögésben tör ki. Nem ugató, de száraz a köhögés; fulladozik, de nincs produktum. Párásító megy.
II. fázis
Már napközben is köhög, napközben van produktum. Elaludni nem tud, hol száraz a köhögés, hol hurutos, most éjszaka hányt is picit, de inkább csak váladékot. Párna a feje alatt, párásító bekapcsolva.
Kérdésem: ha nincs láza, és a fenti tüneteket produkálja, akkor napközben szedjen-e köptetőt, váladékoldót, illetve éjszaka mit és hogy szedjen, hogy ne köhögjön? Párásító és párna a fej alá már nem nagyon segít.
Válaszát előre is köszönöm, ...
2010. 11. 26. | 08:32

Kedves Kérdező!
A leírtak alapján a háttérben feltehetőleg egy arcüreggyulladás húzódik meg. Ilyenkor a lefekvés hatására lecsorgó váladék indítja be a köhögést. Érdemes orrspray-t használni naponta többször, gyulladáscsökkentő nyákoldót naponta 2x reggel és a délutáni alvás után. Továbbá infrázni az arcát naponta 3 x 5-10 percet az orrspray befújása után 10 perccel. Ha nem hagyja az infrázást, akkor olyankor érdemes infrázni, amikor alszik a kicsi. Éjszakára köhögés csillapító szükséges, hogy aludni tudjon.

Orvosszakértő 2010. 11. 30. | 10:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close