Köhögés főhörgőszűkület miatt

Orvos válaszol rovat
Kedves doktornő!
Szeretném kikérni a véleményét, a kisebbik lányomról lenne szó, ő most 5 hónapos. Két és fél hónapja szenvedünk köhögéssel, ami éjszaka csak súlyosabb, legtöbbször sípolós köhögése van, és éjszaka a retrodelt kúp, ami használ neki. Nagyon csúnyán hörög, evés közben ez rosszabb. Elmentünk pulmonológushoz, és ott beutaltak kivizsgálásra kórházba, bronchoskopiát csináltak neki, ahol kiderült hogy 70%-os főhörgőszűkülete van, amely a bal oldali felső lebeny szájadékára is ráterjedt. Ott bent a kórházban kaptunk ventolint, ami használt is neki, kiengettek két nap után, de semmit nem írtak fel, amit itthon használni tudnánk. Én ezt nem értem, hörög és sípolva köhög szegény gyerek. Ez nem felelőtlenség a kórház részéről? A doktornő szerint sem kel
semmit használnunk? A középső lányomnak is 5 hónaposan állapítottak meg tükrözéssel 50%-os hörgőszűkületet, és neki írtak fel kezelést ventolint meg flixotidét. Most az a szerencsém, hogy a gyerekorvosunk felírta a ventolint, amit használtunk is, mert szükség volt rá. Én csak azért írtam, mert kíváncsi vagyok a véleményére! Én úgy érzem, ez nem volt szép a kórháztól, hogy gyógyszer nélkül hazaküldtek. És ha befullad a gyerek?
Válaszát elöre is köszönöm.
2010. 12. 17. | 20:12

Kedves Kérdező!
A hörgőszűkület megoldása alapvetően a váladékoldás (és akut esetben a hörgőtágítás). Ezt a gyermekpulmonológusok javasolják, tehát, ha Önöknek visszatérő problémát jelent (és ez azt jelenti), akkor érdemes ismét elmenni vagy a diagnosztizáló kórházba, vagy ha oda nincs bizalmuk többet, akkor a legközelebbi pulmonológiával rendelkező gyermekkórházba, és megbeszélni ezt az ott dolgozó pulmonológusokkal. Amennyiben az eltérés panaszt is okoz, emelt családi pótlék kiállítását is javasolni szokták a tüdőgyógyászok.

Orvosszakértő 2010. 12. 21. | 13:41
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close