Köhögés 2 éve

Orvos válaszol rovat
Kb 1,5-2 éve köhögök és gondoltam rákérdezek, esetleg van-e ötlet, hogy mi lehet az. Már rengetegszer voltam a körzeti orvosnál, aki már különböző gyógyszereket irt fel, megjegyzem sikertelenül. Vérvizsgálat, tüdőröntgen, és azt szürte le először, hogy immunrendszer probléma Aztán meg, hogy levegőváltozás kell.

A tünetek pedig a következők: köhögés, szinte mindig feljön áttetsző váladék, leginkább esténként tör rám hosszabban tartó köhögés. Leginkább ilyen tájban érzem folyamatosan a köhögéskényszert, szinte minden lélegzetvételnél, a nap világosabb részében inkább csak köhintések. A régi vérvizsgálat egyébként talált némi vírusra utaló nyomot. Elvileg az az előtti influenzából maradt és "majd" biztosan távozik (bár nem tudom, hogy távozott-e, a vizsgálat rég volt...). Cigarettafüstre és "rohanásra-futásra" gyakran rám törnek köhögőgörcsök, lélegzetvételkor (orron keresztül) olyan érzésem van, mintha egy kicsit megszűkült volna az út, lehet hogy nincs köze hozzá, de gyakran található száraz cucc az orrban. Régebben ez nem volt jellemző, csak amióta köhögök. A szegycsontom környékén fájdalmat is érzek, minden bizonnyal a köhögés miatt. Egyébként specialistánál is voltam, és a közeljövőben elmegyek egy másikhoz is. Ha esetleg lenne valami ötlet örömmel elolvasnám, nagyon kellemetlen ez a köhögés.
2012. 10. 19. | 21:35

Talán orrlégzési gátoltság, krónikus garat felé csorgó váladékkal. Esetleg némi reflux.
Salvus vízzel ivókúra (napi 1-2 decit óránként 1 korty sebességgel elkortyolni), valamint orröblítés (pl. NeilMed SinuRinse napi 2x). Ha bármi ezek közül segít, akkor 4-6 hét alatt (de akár sokkal hamarabb is) jelentős javulást kellene észlelnie.

Orvosszakértő 2012. 10. 23. | 15:31
close