kínzó allergia

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Azzal fordulok önhöz hogy tud-e nekem segíteni az én esetem az hogy 10. éve vagyok allergiás (11dologra) de igazából csak egyre jön elő az pedig a parlagfű, több gyógyszert , orrspray és szem cseppet használtam már szinte mind hiába (jelenleg cetirizin - EP 10 mg filmtablettát szedek) az orrspray és a szemcsepp mellett természetesen. A mai napon előjött az allergiám ez azt jelenti hogy közel 450-500 db papír-zsebkendő ment el a mai napon, a szemem folyamatosan könnyezett és köhögök (elég sokat a többi évhez képest). a gyógyszereket több mint 1hónapja szedem folyamatosan de ennyire még sose jött ki rajtam az allergia és nem tudom hogy a gyógyszerem rossz vagy pedig a helyzetem súlyosbodott. asztmás panaszaim nincsenek, most jelenleg igaz elég nehezen lélegzem de ez minden évben így megy amíg a parlagfű virágzik.

előtte jó pár évig a zyrtec-et szedtem (remélem jól írom a nevét) az egy ideig hatott de az évek során elmúlt a hatása. az érdekel hogy van-e esetleg jobb gyógyszer mivel 12órában dolgozom és elég megerőltető oda figyelni ilyen napi 400 db zsebkendő elhasználása mellett. Vagy pedig van-e olyan kezelés pl: injekciós ami ha többre nem is egy évre elmulasztja az allergiás tüneteimet teljesen, mert nem akarom hogy az állásom bánja ezt.


2011. 09. 12. | 20:42

Kedves Kérdező!
Az idei pollenszezon rosszabbnak mondható a tavalyinál, de természetesen a túlérzékenység mértéke is fokozódhat évről évre. A köhögéses tünetek asthmatikus jellegre utalnak. Javaslom, hogy forduljon tüdőgyógyászati- allergológiai szakrendeléshez. Szüksége lehet inhalációs készítményekre! Léteznek már deszenzibilizációs, vagyis az érzékenységet elmulasztó kúrák. Ezekről a tüdőgyógyász allergológus részletes felvilágosítást tud adni.

Orvosszakértő 2011. 09. 16. | 09:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close