Gyakori köhögés

Orvos válaszol rovat
Iker fiaim 7 évesek.Az egyik "hatalmas" köhögő..mindentől, egy ml-t nyáltól is képes fuldokolni, és hányni pillanatok alatt. Általában hamar jelentkeznek nála a köhögős betegségek.Nem tudunk allergiáról,általában meghűlés,közösségben kaphatja a betegségeit.
Többnyire,én azt tapasztaltam...ritkán gyógyul meg,ha nem kap gyógyszert,vagy kihúzzuk a betegségeket tavaszig,ott a jóidő oldja meg helyzetet.Ha megjön a meleg,meggyógyul.De majdnem minden évben végig köhécseljük a telet.
Most egy hete kezdte,aztán egyre jobban,és 2-3 nap alatt már ugató-száraz kínzó köhögése lett. Nem vagyok gyógyszerpárti,elkövetek mindent,javuljon az állapota,( van hagyok időt saját maga dolgozzon a betegségek ellen)...párásító, mellkaskrém, Ca Sandoz pezsgő tbl. C-vitamin pezsgő 1000mg..De elbizonytalanodok ,mint most is, nehogy szövődmény maradjon ezekből a gyógyítgatásokból.Van sokszor ,úgy fejeződik be egy köhögés, erre még valamit hozzá "benyelnek", és átcsap hurutos betegségbe, ott antibiotikum a vége. Egy év alatt 2-3 alkalommal szednek gyógyszert. Sokat hallani a fiúkat, krákognak. A gyerekorvos azt mondta rossz szokás, a fiaim állítják anya, van ott valami, feljön és lenyelem.

Köszönöm válaszát, egy aggódó anyuka
2014. 01. 15. | 06:22

Kedves Kérdező!

Ha szükséges, keressenek fel egy másik orvost, aki körüljárja a problémát. Esetleg érdemes lenne allergia tesztet is végeztetni, különös tekintettel az ételekre. Például a tejtermékek, érzékenység esetén, elég gyakran okoznak felső légúti betegségeket, tüneteket. Tehát mindenképpen átfogó vizsgálatra lenne szükség.

Minden jót kívánok!

Orvosszakértő 2014. 01. 17. | 16:29
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close