Folyamatos köhögésrohamok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Karácsony előtti napokban hörgőgyulladás kapcsán Fromilid 500 mg-os gyógyszert kaptam. A tünetem ekkor enyhe hőemelkedés, köhögés.

A gyógyszer elfogyott, a köhögés megmaradt. Azonban egy újabb tünet jelentkezett: először éjszaka 1-1 alkalommal, majd reggel is rohamszerű köhögés jelentkezett (elég mélyről). Ezután a gégém körül szorító érzést éreztem és nem tudtam levegőt venni, csak ziháltam. Levegő kb. 5-10 másodperc múlva tudtam kapni. Közben meg csak nyeltem a levegőt, ami mind a gyomromba juthatott, hiszen ezek után szinte rögtön a roham végén ez távozott.

Napközben inkább váladékosan köhögök. Folyamatosan érzem, hogy csorog valami a torkomra és az irritál köhögésre.

Most jelenleg Levoxa 500 mg-os gyógyszert szedek.

Kérem segítségét, hogy ez szűnő probléma-e (már több, mint egy hete vannak napi 1-2 rohamaim). Vagy ez már nem a hörgőgyulladás tünete? Kell-e egyéb szakorvoshoz fordulnom (pl. fül-orr-gégész, tüdőgyógyász)?

Még egy kis információ: a jobb arcüregemben 3 chysta van: 19mm-es, 12mm-es és egy 15mm-es. Ez lehet a fulladásban befolyásoló tényező?

Segítségét előre is megköszönve, maradok tisztelettel: ...
2011. 01. 08. | 11:22

Kedves Kérdező!

Első lépés köptető, inhalálás, szennyezett levegőjű helyek kerülése. Emelje meg a fejvéget fekvéskor és lefekvés előtt három órával már ne egyen. Menjen tovább az antibiotikus kezelés. Amennyiben nem javul, nézesse meg magát egy tüdőgyógyásszal.

Orvosszakértő 2011. 01. 12. | 09:37
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close