Arcüreg

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!

Problémám a következő: rendszeresen szenvedek arcüreg és hörgőgyulladásban, most is ez a problémám. Kb. 3 napja szedem a köptetőt, de semmit nem hat, egyet sem köhögtem, pedig érzem, hogy a nyák le van tapadva a torkomban. Vagyis nem nyák, hanem szilárd nyákdarabok, csakúgy mint az orromban, néha sikerül kiköpnöm egyet, meg kifújni az orrom. Folyaadékot fogyasztok eleget, kb. napi 3 litert. Kivizsgállásokra sajnos nincs időm járni, megszeretném kérdezni mit javasol otthoni kikezelés módszereként?

Másik kérdésem lenne az, hogy rendkívül érzékeny vagyok a légkondícionálóra, valószínűleg most is attól betegedtem meg, egy 3 órás busz út során. Kérdeztem már erről több orvost is, de nem tudtak rá választ adni, hogy mitől lehet, és mivel segíthetnék ezen. Sajnos már sehol sem lehet elkerülni, utazni sem tudok már miatta hosszabb távokra anélkül hogy ne betegedjek meg. A felöltözés abszolút nem segít. Tudna valami más módszert javasolni?
2012. 05. 03. | 08:27

Kedves Kérdező!

Sajnos a légkondícionálóra a legellenállóbb szervezet is reagál így, megelőzés egyedül a klíma használatának mellőzése, bár egy buszon ezt ön sajnos nem tudja megoldani.
A kezelés részeként javasolt anthisztamin, gyulladáscsökkentő szedése, orröblítés fiz. sós oldattal többször is, infrázás, bő folyadék, C-vitamin.

Orvosszakértő 2012. 05. 04. | 11:45
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close